• Alergie i nietolerancje pokarmowe
- dr hab. n. med. Danuta Pawłowska
|
|
• Dieta DASH i produkty lokalne jako żywieniowa
profilaktyka nadciśnienia
- dr hab. n. med. Danuta Pawłowska
|
|
• Produkty lokalne w profilaktyce otyłości
- dr hab. n. med. Danuta Pawłowska
|
|
• Interakcje leków z żywnością
- dr hab. n. med. Danuta Pawłowska
|
|
• Żywienie wspomagające leczenie cukrzycy
- dr hab. n. med. Danuta Pawłowska
|
|
• Cukrzyca a błonnik, witaminy, gluten
- dr hab. n. med. Danuta Pawłowska
|
|
• Kontrowersje dotyczące leczenia cukrzycy
- prof. dr hab. med. Małgorzata Szelachowska
|
|
• Algorytmy leczenia cukrzycy
- prof. dr hab. med. Irina Kowalska
|
|
• Samokontrola
- pielęgniarka edukacyjna Anna Borysiuk
|
|
• Potencjał energetyczny
- mgr fizjoterapii Agnieszka Wysocka
|
|
• Kryteria rozpoznawania cukrzycy
- prof. dr hab. med. Maria Górska
|
|
• Leczenie cukrzycy typu 2 - nowe możliwości
- dr n. med. Iwona Jakubowska
|
|
• Hipoglikemia
- dr hab. med. Beata Telejko
|
|
• Przyczyny i profilaktyka stopy cukrzycowej
- dr hab. med. Beata Telejko
|
|
• Postępy terapii w cukrzycy - Leki inkretynowe
- dr hab. med. Mariusz Jasik
|
|
• Wartości odżywcze mrożonek
- dr hab. n. med. Danuta Pawłowska
|
|